Povezava do videa, ki sta ga pripravila Boštjan Nipič 'Nipke' in Damjan Jovič. External link opens in new tab or windowVIDEOPlesna šola Artifex

 


NOVO PRVO BERILO – primerno za individualizirano delo zahtevnejših otrok

V vsakem razredu je nekaj otrok, ki so drugačni, bolj zahtevni, ki hočejo ali potrebujejo več. Večina zahteva individualizirani pristop in več komunikacije.

Akademija za socialne vede je s sodelavci pripravila alternativno Prvo berilo, primerno za delo z otroki, ki potrebujejo drugačen pristop.

Prvo berilo je bistveno bolj napredno od prvih beril v obdobju do izpred 20 let, odstopa tudi od sedaj potrjenih učbenikov. Uvaja sodobno,  besedno in bralno razumevanje otrok. Pripravili so ga praktiki,oblikovan je s posvetovanji in strpnim delom.


Bistvo kvalitete učenja so kvalitetni odnosi ter seveda vse predpostavke od zainteresiranosti, socialnih in drugih dejavnikov. Vse dejavnike je vedno težko zagotoviti v optimalni obliki in težko je izpostaviti didaktične pripomočke ali samo en dejavnik kot odločilen za uspeh.

Mnenje socialnih psihologov je glede zvišanja uspešnosti pouka usmerjeno v razvoj kvalitetnih odnosov, v pripravi knjige pa so upoštevana sodobna spoznanja pedagoške in psihološke  stroke.

V knjigi je pesmica, ki ima vse besede na črko – P –, ki je je didaktično zanimiva, zabavna, spevna in predstavlja zanimiv uvod v slovenski jezik. Za to pesem obstajajo note in plesni video.

Tudi druge vsebine:  reci nasilju ne; ljubezen je luštna stvar; ko pride mali tujec; dajejo otroku vpogled v stvarni svet, v svet, ki ga obkroža in ki se ga mora naučiti obvladati.

 

Knjiga ima tri pozitivne recenzije, priporočilo Unicef-a, ki je v modernih vsebinah, k prispevku pri sprejemu tujih otrok v šole in pri zavračanju nasilja, pohvalil to knjigo.

Več na: FB akademija za socialne vede

ali:        www.socialne-vede.si.