Seminar HOTEL ASTORIA, Prešernova 44, Bled  -   23.  maj  2024


KDAJ: 23.maj HOTEL ASTPRIA BLED - Prešernova cesta 44, Bled
9.00 - 10.30

Sprejem primera in prvi stik z žrtvijo.

Iskanje informacij o primeru in iskanje virov pomoči.

Ločevanje med osnovno travmo in pridruženimi motnjami, kot so napadi panike, depresija, odvisnosti, anksioznost, ipd.

10.30 - 10.45Odmor
10.45 - 11.30

Razlika med suportom in strokovno obravnavo.

Priprava načrta dela.

 Odmor
11.45 - 13.30

Obravnava primerov iz prakse.

Evalvacija primera.

Zaključek seminarja z razpravo.
 VLJUDNO VABLJENI

3


STROKOVNO DELO S POSILJENO ŽRTVIJO, predava Dr. Tanja Repič Slavič. Izkušena psihoterapevtka in predavateljica bo v petek 23.  maja 2024 predstavila najnovejše podrobnosti tega področja, sodobno psihoterapevtsko prakso, ki bo vključevala navodila za strokovno delo in predstavitev primerov iz prakse.

 

Posebej ste vabljeni zaposleni na področju dela z mladimi na centrih za socialno delo, vsekakor pa tudi vsi, ki delate z depresivnimi, ljudmi s travmo, ljudmi z katero od oblik odvisnosti in anksioznimi.

 

Obravnavali bomo način prepoznave primere, kako poteka postopek obravnave n kakšni so lahko pozitivni učinki tega dela.


Po podatkih ene od večjih raziskav je v Evropski Uniji vsaka tretja ženska, starejša od 15 let, doživela fizično nasilje, ena od desetih žensk, starejših od 15 let pa je doživela kakšno od oblik spolnega nasilja. Če ugotovitve izkazujejo, da je bila posiljena ena od 20 žensk, starejših od 15 let; to skupaj predstavlja 9 milijonov žensk z hudo obliko izkušnje spolnega nasilja v Evropi.

 

V Sloveniji se po podatkih policije iz leta 2019 malo več kot enkrat na dan zgodi posilstvo, spolno nasilje ali spolna zloraba. V letu 2019 je bilo policiji prijavljenih 467 primerov spolnega nasilja, podobna števila pa lahko opazimo v daljšem časovnem obdobju, vendar opazovanja in podatki naših nevladnih organizacij že dolga leta opozarjajo na bistveno večje številke.

 

Pogoste skupne značilnosti posiljenih žrtev so, da zelo dolgo odlašajo s prijavo in začetkom rehabilitacije, kar pomeni, da imajo te osebe dolgoleten notranji boj z lastno travmo, pridruženo anksioznostjo, depresijo ali drugo obliko pridružene motnje, ki pogosto vključuje tudi prekomerno zlorabo kemičnih oblik zasvojenosti ter resne težave v medosebnih odnosih.

 

Delo s posiljeno žrtvijo zahteva visoko strokovnem pristop ter dolgoletno delo, ki pa je mogoče v več fazah. Pri temu je potrebno ločiti nujno potrebni suport strokovnih organizacij od strokovne obravnave, ločiti je potrebno zaupnost podatkov od potrebe po prijavi, potrebno je prepoznati in obravnavati pridružene motnje in težave, ki se razvijejo ob osnovni travmi.

 

Predavateljica bo predstavila primere iz prakse in temeljna strokovna priporočila za delo pri prepoznavanju ter pri obravnavi posiljenih žensk.

 

Seminar je zelo zahteven, pripravljeno bo strokovno gradivo za udeležence.


Seminar bo potekal v Kongrsnem centru HOTELA ASTORIA - BLED, Prešernova 44.


Prijavnica je spodaj. Prijava poteka avtomatsko, zelo hitro prejmete tudi odgovor. Cena seminarja, ki vključuje nadstandardni kongresni prostor, osvežitev med odmori ter gradivo je 130 EUR.


 Delo s posiljeno žrtvijo

Prijavnica


Podatki o udeležencu

Ime in priimek:
Naslov:
Datum:
E-mail:
Podatki o plačniku

Ime in priimek:
Naslov:
Datum:
E-mail: